Formulari de cerca

CULTURA

13/11/2017

Almussafes tanca la seua I Setmana de la Memòria Democràtica amb una visita cultural a València

Quaranta-quatre veïns i veïnes de la localitat participen en un recorregut pels llocs més destacats de la ciutat durant la II República Espanyola

Els assistents van comptar amb un guia i van gaudir, a més, de diversos recitals i miniconcerts en alguns dels enclavaments


Almussafes va posar ahir diumenge 12 de novembre el punt i final a la I Setmana de la Memòria Democràtica organitzada pel consistori municipal amb una visita a València en la qual un total de 44 almussafenys i almussafenyes van conèixer de prop i de la mà d'un guia els espais públics més característics del període històric en el qual la ciutat es va convertir en la capital de la II República Espanyola.

D'aquesta forma, els participants van realitzar un recorregut pels fets més rellevants succeïts durant aquella època al mateix temps que visitaven els llocs en els quals es van desenvolupar, entre els quals destaquen la plaça de l'Ajuntament, l'edifici de Correus, la Llotja o alguns dels carrers amb connotació republicana. A més, van tenir l'oportunitat de visitar una exposició del científic republicà José Royo i el Museu del Carmen.

Durant l'itinerari, en el qual va participar la regidora de la Memòria Democràtica de l'Ajuntament d'Almussafes, Teresa Iborra, es van combinar les explicacions amb miniconcerts de dolçaina i recitals de poemes en alguns dels enclavaments visitats. En el punt en el qual va finalitzar l'excursió, les Torres de Serrans, els assistents van gaudir d'una actuació amb baix i violí en la qual es van escoltar també diverses composicions.

L'edil delegada de l'àrea, que qualifica l'experiència com a “exitosa i molt completa”, valora positivament l'acolliment del conjunt de propostes plantejades pel consistori municipal per a celebrar per primera vegada a Almussafes la Setmana de la Memòria Democràtica, en la qual també s'han programat una taula redona, una exposició, una obra de teatre i dues pel·lícules amb temàtica relacionada amb aquesta commemoració.