Formulari de cerca

ESTRATÈGIA DUSI ALMUSSAFES-BENIFAIO


banner Edusi

TANCAR

¿QUÈ ÉS L'ESTRATÈGIA DUSI?

L'ESTRATÈGIA DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) és una ferramenta de planificació estratègica que busca impulsar el desenvolupament dels territoris des d’una perspectiva INTEL·LIGENT, SOSTENIBLE i INTEGRADORA.

L'objetiu de l’enfocament DUSI és ajudar a les ciutats a contemplar la problemàtica de l’àrea urbana de forma global para, d’esta manera, aconseguir solucions eficaces a un o més reptes demogràfics, socials, urbans, econòmics i mediambientals interrelacionats entre si. Així mateix, és un dels instruments clau perquè les ciutats espanyoles puguen optar a finançament europeu dins de l’Eix de Desenvolupament Urbà.

A fi de poder accedir a les convocatòries de finançament a través de Fons Europeus, el disseny d’una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) haurà de respondre als següents objectius estratègics:

CREIXEMENT INTEL·LIGENT

una economia basada en el coneixement i la innovació.

icono bombilla

CREIXEMENT SOSTENIBLE

una economia que utilitze eficaçment els recursos, verd i competitiu.

icono medio ambiente

CREIXEMENT INTEGRADOR

una economia amb cohesió econòmica, social i territorial.

icono integracion

I, especificament, ha d’atendre als següents Objectius Temàtics (OT):

 • icono documento

  OT2: Millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació.

 • icono arbol

  OT4: Afavorir el pas a una economia de baix nivell d’emissió de carboni en tots els sectors.

 • icono flor

  OT6: Conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos.

 • icono gente

  OT9: Promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa.

TANCAR

¿PER QUÈ UNA ESTRATÈGIA DUSI CONJUNTA ENTRE ALMUSSAFES I BENIFAIÓ?

mapa

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) donarà suport, per mitjà de programes operatius, el Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de les ciutats a través d’estratègies que establisquen mesures integrades per a fer front als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials que afecten les zones urbanes.

Almussafes i Benifaió són dos municipis limítrofs que compten amb nombrosos reptes de desenvolupament urbà compartits i gran quantitat de característiques, actius i potencialitats comunes.

A més, junts, ambdós municipis complexen amb el nombre mínim d’habitants exigits per la convocatòria 2014-2020 en la tipologia d’àrea funcional 4 (conurbacions de població superior a 20.000 habitants, construïdes per agrupacions de municipis de menys de 20.000 habitants).

Per poder optar al finançament FEDER (de fins a 5 milions d’euros), l’estratègia DUSI Almussafes-Benifaió haurà de justificar de forma coherent i raonada l’existència de problemes comuns, demostrar la continuïtat física urbana, així com l’explicació que l’escala urbana supramunicipal és l’òptima per a abordar les solucions als dits problemes.

TANCAR

FASES PER A LA DEFINICIÓ DE L’ESTRATÈGIA DUSI

La metodologia a emprar per a definir l’ESTRATÈGIA DUSI es basarà en el mètode marcat per la Xarxa d’Iniciatives Urbanes (XIU), que consta de les fases següents:

 1. 1. Identificació inicial dels problemes i reptes urbans.
 2. 2. Anàlisis integrat: que comprenga la dimensió física y mediambiental, climàtica, demogràfica, social i econòmica.
 3. 3. Diagnòstic i definició de resultats esperats.
 4. 4. Delimitació de l'àmbit d'actuació.
 5. 5. Pla d'Implementació: que comprendrà línies d’actuació, cronograma, pressupost i indicadors de productivitat.
 6. 6. Participació ciutadana i dels agents econòmic-socials: tant en la fase de disseny com en la d'implantació.
 7. 7. Demostració de Capacitat Administrativa suficient per al desplegament de l'EDUSI.
 8. 8. Consideració dels principis horizontals i objetius transversals FEDER: igualtat entre hòmens i dones i no discriminació, desenvolupament sostenible, accesibilitat, atenció al canvi demogràfic, mitigació i adaptació al canvi climàtic.

fases

TANCAR

¿PER QUÈ ES CLAU EL PROCÈS DE CONSULTA PÚBLICA?

Tant l’Ajuntament d’Almussafes com l’Ajuntament de Benifaió aposten clarament per la participació ciutadana i dels diferents agents econòmics-socials en l’àmbit local perquè puguen participar de les decisions, plans i estratègies municipals, aportat els seus suggeriments i punts de vista. A més, com es desprén de l’apartat anterior, tota l’Estratègia DUSI ha de contemplar la participació ciutadana per a reforçar el paper de la ciutadania i dels agents locals en el diseny y elaboració de les estratègies.

En aquest sentit, en Almussafes i Benifaió, es realitzaran diverses SESSIONS PARTICIPATIVES amb la finalitat de recollir idees i suggeriments de la ciutadania respecte als avanços realitzats en la definició de l’Estratègia DUSI.

PARTICIPACIÓ PRESENCIAL

 1. 1. CONSULTA PÚBLICA I:La primera fase de la consulta pública se centrarà a validar els principals reptes urbans identificats de forma preliminar pels equips tècnics i polítics dels dos Ajuntaments.

  CALENDARI DE SESSIONS PARTICIPATIVES

  A continuació es detalla el calendari de sessions participatives celebrades per al contrast dels reptes urbans inicialment identificats (és important tenir en compte que els reptes han de ser COMUNS i deuen permetre un ABORDATGE CONJUNT per part de Benifaió i Almussafes):

  • · 26 DE JUNY - BENIFAIÓ

   1. Sessió de participació AGENTS ECONÒMIC SOCIALS:

    Hora: 11:30h - 13:00h

    Lloc: Biblioteca (2ª Planta) en el Carrer Santa Bárbara, 42 (Benifaió)
   2. Sessió de participació CIUTADANIA:

    Hora: 19:00h - 20:30h

    Lloc: Cambra Agraria en Plaça Progrés, 7 (Benifaió)
  • · 27 DE JUNY - ALMUSSAFES

   1. Sessió de participació AGENTS ECONÒMIC SOCIALS:

    Hora: 15:00h - 16:30h

    Lloc: Sala de Conferències del Centre Cultural d'Almussafes
   2. Sessió de participació CIUTADANÍA:

    Hora: 19:00h - 20:30h

    lloc: Sala de Conferències del Centre Cultural d'Almussafes
 2. 2. CONSULTA PÚBLICA II:En una etapa posterior, es contrastaran les línies d’actuació definides per l’Estratègia DUSI Almussafes-Benifaió i que seran la base de les actuacions a desplegar en el futur que donen resposta als reptes prèviament identificats, sembre baix el mateix prisma de desenvolupament urbà intel•ligent, sostenible i integrador.

PARTICIPACIÓ ONLINE

També pots traslladar la teua opinió de manera digital a través d'este mateix portal. Seguix els passos del formulari i valora la proposta de reptes urbans conjunts.

escudo almussafes
escudo benifaio