Formulari de cerca

CULTURA

13/06/2018

El grup almussafeny Capella de Ministers presentarà el seu projecte ‘La Ruta de la Seda’ a Madrid

La formació interpretarà els temes del seu últim disc en els Teatres del Canal de la capital d'Espanya

El treball del músic local Carles Magraner, editat en col·laboració amb l'Agència Valenciana de Turisme, inclou músiques de diversos països


El pròxim 26 de juny Capella de Ministrers oferirà un concert en els Teatres del Canal de Madrid en el qual repassarà el repertori del seu últim treball discogràfic ‘La Ruta de la Seda’, en el qual realitza “un viatge musical a través del diàleg entre cultures que van trobar en ella un vehicle de transmissió de coneixements”, tal com explica el director de la formació, l’almussafeny Carles Magraner. La producció, que ja ha presentat a Pequín, Fuzhou, Valencia o Sagunt, compta amb la col·laboració de l'Agència Valenciana de Turisme, i s'emmarca dins de les iniciatives iniciades per a donar a conèixer aquesta històrica ruta comercial.

Després de més de 30 anys de trajectòria, el músic almussafeny Carles Magraner continua triomfant per tot el món amb la seua formació Capella de Ministrers. El pròxim 26 de juny, el grup presentarà el seu nou i ambiciós treball ‘La Ruta de la Seda’, un projecte elaborat en col·laboració amb l'Agència Valenciana de Turisme que inclou músiques de països com Xina, Índia, Pèrsia, Egipte, Magrib, Itàlia o Espanya, entre uns altres.

Després d'haver triomfat ja amb aquest disc en llocs com Pequín, Fuzhou, València i Sagunt, Capella de Ministrers aterra ara a Madrid, concretament en els Teatres del Canal per a seguir demostrant que és un dels màxims exponents de la música antiga. No en va ha sigut reconegut en els prestigiosos Premis Internacionals de la Música Clàssica (ICMA) en la seua edició de 2018.

El musicòleg s'ha mostrat molt il·lusionat amb aquest concert que podrà compartir amb el públic madrileny. Per a ell, ‘la Ruta de la Seda és un viatge musical a través del diàleg entre cultures que van trobar en ella un vehicle de transmissió de coneixements”. La Ruta de la Seda “va tenir un gran impacte en les civilitzacions amb les quals volem connectar a través d'una música que és producte del rigor i la recerca històrica”, assegura.

Capella de Ministrers va oferir també aquest repertori a Sagunt i a València en dues ocasions, en la Universitat de València i en la Llotja de la Seda, monument declarat Patrimoni de la Humanitat. La capital valenciana és un “punt focal” en la part més occidental de la Ruta de la Seda i el seu "paper històric" ha sigut reconegut en el projecte homònim que desenvolupa la Unesco.
56 discos i 1.500 concerts
Al llarg de la seua trajectòria, Carles Magraner ha treballat en la recuperació del patrimoni musical amb l'edició de 56 discos propis i la participació en diversos recopilatoris. A més, ha oferit 1.500 concerts de llarg a llarg del planeta. En aquesta labor, ha tingut l'oportunitat de rescatar la música de Castella i d'Aragó, i de cultures i èpoques com la àrab, sefardí, cristiana, de l'Espanya virreinal del Nou Món, del Misteri d’Elx, els Borja, medieval, renaixentista, el Segle d'Or, barroca, del Mediterrani o la sarsuela.