Formulari de cerca

  • Carrusel Portada

OCUPACIÓ

13/09/2017

L'Ajuntament d'Almussafes informa als veïns sobre els Certificats de Professionalitat

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de la localitat va oferir ahir dimarts 12 de setembre una sessió informativa sobre aquesta qüestió

El consistori almussafeny augmenta les possibilitats d'inserció laboral dels veïns i veïnes de la localitat amb l'ampliació dels seus recursos formatius


Les àrees d’Ocupació i Educació de l'Ajuntament d'Almussafes han unit les seues forces per a continuar oferint als ciutadans i ciutadanes del municipi la possibilitat d'augmentar la seua formació. Per a açò, van celebrar ahir dimarts 12 de setembre una reunió informativa en la qual l'equip docent del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes va donar a conèixer les opcions dels veïns i veïnes per a ampliar el seu currículum vitae amb l'obtenció dels certificats de professionalitat. Durant la sessió, que es va desenvolupar de 16.30 a 18 hores, els assistents van conèixer els diferents plans formatius que el CMFPA posa al seu abast per a poder accedir a aquests itineraris i ampliar d'aquesta forma les seues possibilitats d'inserció laboral.

Ahir dimarts 12 de setembre, de 16.30 a 18 hores, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d'Almussafes (CMFPA) va acollir una sessió informativa sobre els certificats de professionalitat, la via del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) que constitueix l’alternativa a l'educació reglada per a l'obtenció de títols de Formació Professional.

Durant la trobada es van explicar els itineraris que poden seguir-se des del CMFPA per a l'accés a aquests certificats de professionalitat dels nivells 1, 2 i 3. A més, els assistents van rebre assessorament individualitzat d'orientació per a la seua trajectòria formativa i millorar així les seues possibilitats d'inserció laboral.

Per a accedir al Nivell 1 no és necessari disposar de cap títol acadèmic. No obstant açò, per a poder participar en els de el Nivell 2, els aspirants han de disposar del Graduat en Secundària, el Certificat de Professionalitat de Nivell 1 de la mateixa família i àrea professional, prova d'accés a cicle formatiu de grau mitjà o d'accés a la universitat per a majors de 25 anys o 45 anys o posseir les competències clau necessàries.

Per la seua banda, per a poder accedir als cursos preparatoris per als certificats de professionalitat de Nivell 3, els aspirants hauran d'estar en possessió del títol de Batxillerat, el Certificat de Professionalitat de Nivell 2 de la mateixa família i àrea professional, la prova d'accés als cicles formatius de grau superior, la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 o 45 anys o comptar amb la corresponent prova de competències clau.

L'Ajuntament d'Almussafes, a més d'ampliar els seus recursos formatius per a facilitar l'accés a aquests continguts, ha sol•licitat al SERVEF els permisos per a poder impartir els Certificats de Professionalitat de Nivell 2 «Confecció i publicació de pàgines web» i de Nivell 3 «Organització i gestió de magatzem», «Programació de llenguatges estructurats d'aplicacions de gestió» i «Programació de llenguatges orientats a objectes i bases de dades relacionals».

Les persones interessades a actualitzar la seua formació professional obtenint Certificats de Professionalitat, però que no disposen del graduat en ESO, un Certificat de Nivell 1 ni una prova d'accés a Cicle Formatiu de Grau Mitjà, poden posar-se en contacte durant el mes de setembre amb el CMFPA o amb l'ADL, on se'ls assessorarà sobre les seues possibilitats d'ampliació del seu currículum