Formulari de cerca

CULTURA

16/04/2018

L'il·lusionisme, garantia d'èxit a Almussafes

La localitat clausura amb nota la vintè sisena edició de la seua multitudinària Trobada Internacional de Mags


Almussafes posa el punt i final a la seua XXVI Trobada Internacional de Mags, una edició considerada ja com una de les més exitoses de la seua extensa trajectòria. A més de registrar una de les xifres més altes de participants inscrits, la Fira Màgica ha comptat amb més establiments expositors que mai i en el Concurs Internacional de Màgia General es van enfrontar també més aspirants que en qualsevol altra convocatòria del certamen. Per a l'organització, formada per l'Associació Valenciana d'Il·lusionisme i el propi consistori, el balanç ha sigut “molt positiu”.

Del 12 al 15 d'abril, Almussafes ha tornat a convertir-se en la capital nacional de la màgia i, per vintè sisè any consecutiu, ho ha fet amb èxit. Al voltant de 500 professionals de l'il·lusionisme han participat com a congressistes en la XXVI Trobada Internacional de Mags d'Almussafes i centenars d'espectadors de la localitat i de municipis del seu entorn han pogut gaudir dels espectacles que s'han anat desenvolupant des de dijous passat i fins al diumenge en diferents punts del nucli urbà.

“El balanç d'aquesta edició és molt positiu. Hem tingut rècord de participants en el Concurs Internacional de Màgia General, la Fira Màgica ha comptat amb més expositors que mai i ha sigut un dels anys en els quals s'ha registrat més inscripcions”, explica satisfet José Selva, president de l'Associació Valenciana d'Il·lusionisme, entitat que comença ja els contactes amb els artistes per a organitzar la trobada de 2019, que rebrà una vegada més el suport del consistori municipal.

Des de dijous passat 12, quan va donar començament la celebració dels actes arreplegats en el programa de la trobada, totes i cadascuna de les iniciatives desenvolupades han comptat amb el favor del públic. Tal com ha ressaltat José Selva, el Concurs Internacional de Màgia General, que per primera vegada en la història del certamen ha guanyat una dona, l'artista portuguesa Solange Kardinaly, ha comptat amb més participants que mai, amb 16 aspirants. A més, la sala d'actes del Centre Cultural ha penjat el cartell de no hi ha entrades en tots els espectacles celebrats en aquesta infraestructura pública.

En la mateixa línia, la Fira Màgica ha viscut la seua experiència més multitudinària en el Pavelló Poliesportiu Municipal, en comptabilitzar un total de 30 expositors procedents de 10 països diferents, una circumstància que encara no s'havia produït fins ara.

“En l'Ajuntament d'Almussafes ens sentim plenament involucrats amb aquest esdeveniment i en la difusió de la màgia i l'art i per això volem que en el futur els edificis públics, els carrers, els parcs i les places de la localitat continuen omplint-se d'emoció, sorpreses i color”, destaca la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Almussafes, Teresa Iborra. “Des del govern municipal agraïm l'enorme esforç que realitza l'Associació Valenciana d'Il·lusionisme perquè la trobada siga una realitat i també tot un referent”, assegura.

Des de l'organització destaquen també l'èxit de la seua principal novetat d'aquest ‘Amussafes Màgic’, la realització de números de màgia en els centres educatius de la localitat, una experiència que asseguren que es repetirà en 2019, així com l'homenatge realitzat a Manolo Casares, incondicional de la trobada des dels seus inicis, doncs ha participat en 24 de les 26 edicions celebrades. Tant ell com la seua esposa es van convertir per aquesta fidelitat al congrés en els Mags d'Honor.

Ahir, diumenge 15 d'abril, es posava el punt i final a quatre dies d'intensa activitat amb una paella gegant per als congressistes, participants i artistes i amb la Gala dirigida al públic familiar, el fermall per a una Trobada Internacional de Mags que ha comptat entre els seus protagonistes amb Joaquín Ayala, el primer llatí amb espectacle propi en la capital mundial de l'il·lusionisme, Las Vegas, així com amb altres grans del nivell d’Anson Lee, David Climent o Bill Cheung.