Formulari de cerca

IGUALTAT

12/01/2018

La Regidoria de Polítiques d'Igualtat d'Almussafes fomenta la lectura solidària i igualitària en els centres educatius

A punt d'aprovar-se l'I Pla Municipal d'Igualtat de la localitat, des de la regidoria responsable es presenta una primera acció que aborda la igualtat en l'àmbit educatiu

L'Ajuntament ha adquirit un total de 44 títols igualitaris per a les biblioteques dels quatre centres educatius


Atés que l'avanç cap a un municipi en què prevalguen els valors igualitaris i de respecte a la diversitat en l'àmbit educatiu és una de les línies estratègiques de l'I Pla Municipal d'Igualtat d'Hòmens i Dones 2018-2021 d'Almussafes, document que s'aprovarà en el ple del pròxim mes de febrer, des de la Regidoria de Polítiques per la Igualtat s'ha volgut inaugurar l'any 2018 amb el foment de la lectura igualitària i coresponsable en els dos centres d'educació infantil i primària, així com en l'IES i en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de la localitat.

Precisament, este mateix matí l'edil d'Igualtat, Davinia Calatayud, s'ha desplaçat fins al col·legi Pontet i Institut per a fer entrega dels volums que engrossiran el catàleg de llibres de les esmentades biblioteques. La directora del CEIP Pontet, Carmen Fernández, junt amb tres de les professores del centre educatiu presents en l'acte d'entrega, han valorat positivament la iniciativa municipal.

La setmana que ve, seran el CEIP Almassaf i el CMFPA els destinataris de les obres adquirides pel consistori municipal.

En total, s'han comprat 44 títols. En el cas de les dos escoles d'infantil i primària, s'ha apostat per la col·lecció “Érase dos veces”, un total de 12 llibres que plantegen una segona oportunitat als contes clàssics de sempre, com el de La Sirenita, Caputxeta, Ventafocs o Pinotxo, però esta vegada lliures de sexisme, desigualtat i violència. “Perquè creiem fermament que el canvi necessari cap a una societat més justa i igualitària, en la que la solidaritat i la camaraderia siguen els seus principals senyals d'identitat comença, sens dubte, per la infància hem iniciat este pla de lectura”, explica la regidor.

Per la seua banda, per al Centre d'Adults i l'Institut s'han adquirit els títols basant-se en les pròpies peticions dels interessats, un total de 20 obres en total que, en el cas de l'IES, aborden, així mateix, altres qüestions com la identitat de gènere. Maite Montalvá, coordinadora d'Igualtat de l'Institut d'Almussafes, ha agraït l'entrega dels volums, amb els que també es podrà treballar en les aules durant el curs educatiu.