Formulari de cerca

Informació General

Població 8.849 habitants
Extensió 10,69 km2
Altitud 30 metres sobre el nivell del mar
Gentilici Almussafeny / almussafenya
Tlf Ajuntament 96 178 20 50
Web www.almussafes.es
E-mail almussafes_atc@gva.es
Info. turisme Centre Cultural (961784515)

Arquitectura

Torre Razef (s.VIII i XI) BIC

Església parroquial de Sant Bertomeu Apòstol (Any 1788- origen neoclàssic)

Arrossera (S.XX)

Molí de Blat i Molí del Carme

Cases de terratinents (s.XIX i XX)

Casa d'Ayora (s. XIX)

Centre Cultural

Hotels

Hotel Bartos


C/ Lira Almussafense, 13.
Tel.: 96 178 22 22

Hotel Tryp


Avinguda de la Foia, s/n
Parque Industrial Rey Juan Carlos I
Tel.: 902 14 44 40

Hotel Isabel


C/ Sant Vicent, 31
Tel: 96 179 59 50

Festes

Festa local 13 de juliol (Sant Bartomeu)

Festa local 16 de juliol (Santíssima Creu)

Festa Mare de Déu dels Desemparats (10 de maig)

Festival Internacional de Màgia (mes d'abril)

Excursions

Ruta de les Torres (TOC)

Ruta Benvinguts a Almansaf. Descobrix la Torre Razef (TOC)

Ribera Turisme

Gastronomia

Arròs en les varietats tradicionals de la comarca: arròs sejat, suc d'anguiles, llisa amb arròs.

Entrepà d'Almussafes: calent i amb sobrassada, ceba fregida i formatge fos.

Productes típics

Les hortalisses

TURISME

Et convidem a visitar una vila menuda, però entranyable, carregada de tradicions que conviuen molt estretament amb les innovacions, una villa industrial, però amb un passat plenament agrícola… et presentem Almussafes que, com bé diu el seu himne local és "ideal i bell poblet i joia de la Ribera".

Marcant la frontera entre la Ribera Alta i Baixa, al costat de l’Horta i al sud-est del llac de l’Albufera s’erigeix Almussafes, un poble acollidor que, malgrat no tindre ni muntanya ni platja, sí que ofereix altres elements atractius als visitants, com el seu reduït però molt interessant patrimoni històric i una variadíssima i consolidada oferta d’oci, tant en la seua vessant cultural, com esportiva i d’esplai.

El teu passeig per Almussafes podría començar al carrer Major, principal via urbana de la població que, encara que escasses, ofereix algunes imatges d’eixes cases senyorials amb interessants façanes de finals del s XIX i amb alguns elements de reminiscències del s XV o XVI. Ja a la Plaça Major, també coneguda com Plaça de l’Església, ens sorprendrà la seua parròquia, anomenada Església de Sant Bertomeu Apòstol, que a pesar de mostrar una façana llisa i sense atractius, alberga interessants relíquies al seu interior. I, just enfront, la Torre Razef, l’edifici més antic, imponent, representatiu i emblemàtic de la població… construcció andalusina que et convidarà a traslladar-te al passat i que podràs descobrir planta a planta, pujant per una estreta escala de caragol, fins arribar al seu terrat, des d’on – si l’oratge t’ho permet- gaudiràs d’una visió única de les altres alqueries i torres i, com no, també de l’Albufera.

Continuant pel carrer Castell, que agafa el seu nom de l’antic Castell que emmarcava la Torre des dels s XVII i XVIII i que malauradament fou enderrocat l’any 1979, arrivarem a una altra plaça, la Placeta del Mercat, on podrem visitar aquest xicotet centre comercial, així com l’actual Centre d’Informació Juvenil, destinat en l’antiguitat a diferents usos com el d’Hospital de la Beneficiència i Arrossera.

Després et podràs dirigir fins el parc més antic i important, el Central o de l’Ajuntament, una de les 12 zones verdes que hi ha a Almussafes i un dels punts comercials i socials més rellevants de la localitat. Et sorprendrà la vida que desprén i que és representativa del propi caràcter dels almussafenys, amants de fer vida al carrer.

Però si el que t’agrada és la natura, el terme municipal et pot oferir dos antics molins, als quals pots accedir per l’Avinguda de la Foia, centre diari de passeig a peu i en bicicleta, així com una gran extensió d’espai verd, que separa la zona agrícola de la industrial, presidida aquesta última per la factoria Ford.

Pel que fa a l’oferta gastronòmica, la qualitat està totalment assegurada en qualsevol dels nombrosos bars i restaurants ubicats tant al casc urbà com al parc industrial Rei Joan Carles I. L’arròs al forn, l’arròs amb fesols i nap, els arrosos negre i a banda són unes bones eleccions i, si t’atreveixes, tasta la carabassa santa i els pastissets de moniato.

No ho dubtes, vine a conéixer-nos.

Rutes Guiades